Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Χρήση Hyundai H1 T.E. Καλλιθέας - Μοσχάτου

Σας ενημερώνω ότι για τις κάτωθι ημερομηνίες το βανάκι της Τοπικής Εφορείας Καλλιθέας - Μοσχάτου διατίθεται προς χρήση από τμήματα Προσκοπικών Συστημάτων για τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις.
Οι ημερομηνίες είναι:
2/7 - 9/7
12/7 - 18/7
27/7 - 30/7
9/8 - 12/8
18/8 - 31/8
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο orion3oy@yahoo.gr
Ευχαριστώ πολύ και καλές κατασκηνώσεις
Θεοδωρόπουλος Χρήστος
Αναπληρωτής Τ.Ε. Καλλιθέας - Μοσχάτου

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ

Πέταξε με την Μπρέντα του ως το βραβείο

Διεθνής διάκριση για Έλληνα που κατασκεύασε με δεξιοτεχνία αντίγραφο - μινιατούρα του ιταλικού πολεμικού αεροπλάνου.

Είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας που «ευγνωμονεί» την ιταλική, πολεμική αεροπορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Για την ακρίβεια, ένα πρασινοκίτρινο καταδιωκτικό τύπου «Μπρέντα 88», που αποτελούσε την αιχμή τού από αέρος δόρατος των λεγεώνων του «Ντούτσε». Εξάλλου, αυτό το αεροπλάνο τού χάρισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό της Ουγγαρίας τον περασμένο Απρίλιο. Ο λόγος δεν γίνεται για κάποιο πραγματικό αεροσκάφος αλλά για ένα ακριβές αντίγραφο σε κλίμακα 1 προς 48, μια προσπάθεια και ένα παθιασμένο χόμπι ετών τού οποίου αναγνωρίστηκε η επιτυχημένη ανάδειξή του. Ο ερασιτέχνης συλλέκτης και μοντελιστής κ. Ευ. Βασιλόπουλος δεν πήγε στον διαγωνισμό με τον αέρα του νικητή. «Έχοντας την εμπειρία διεθνών διαγωνισμών κυρίως στην Αγγλία προτίμησα να βρεθώ εφέτος στο Μοσονμάγερβατς της Ουγγαρίας,προκειμένου να παρακολουθήσω τις εκεί διαδικασίες και να δω τη χώρα». Ο κ. Βασιλόπουλος διαγωνίστηκε με το «Μπρέντα 88». Η επιλογή του έγινε λόγω «της ομορφιάς του αεροπορικού μοντέλου. Ωραίες γραμμές, όμορφη σχεδίαση, χρωματικές επιλογές πολύ απαλές, πράσινο με κίτρινες λεπτομέρειες. Γενικώς είναι από τα πιο αγαπητά και επιτυχημένα πολεμικά, αεροπορικά πρωτότυπα»...

το πλήρες κείμενο στο:
www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=338087&dt=17/06/2010

γενέθλια Ναυτίλου ΙΙΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
«Ήτανε μία φραγάτα παιδιά, ήτανε μια φρεγάτα, ναυτίλο τη λέγανε, φτιάξε μια καντηλίτσα, ναυτίλο τη λέγανε, κάνε μια ψαλιδιά.»
Το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων προσκαλεί παλαιούς και νέους προσκόπους που ταξίδεψαν και αγάπησαν τη θάλασσα μαζί του, στη γιορτή γενεθλίων της βάρκας μας του ΝΑΥΤΙΛΟΥ ΙΙΙ.
Ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ μας γίνεται 20 χρονών, για το λόγο θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την χαρά αυτή.
Τα γενέθλιά μας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ στο Δέλτα Φαλήρου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς
Ιωάννα Σωτηροπούλου
Αρχηγός Συστήματος

παγκοσμίου κυπέλλου συνέχεια...

και σήμερα στις 17:00
είμαστε ανοικτά και σας περιμένουμε...
για να δούμε και αυτό το παιχνίδι της Εθνικής μας
στο Παγκόσμιο Κύπελλο!!!

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

όχι μόνο για λάτρεις της "μπάλας"!!!!!


συναυλία στο "Βεάκειο"!!!

Αναβάλεται για τον Σεπτέμβριο
η συναυλία της Περιφέρειάς μας,
στο "Βεάκειο",
για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Σ.Ε.Π.
λόγω τεχνικών δυσκολιών...

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα ανοίγει για όλους

Το Κωπηλατοδρόμιο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τότε, λειτουργεί ως τόπος προπόνησης και διοργάνωσης αγώνων κωπηλασίας, και κανόε-καγιάκ. Και είμαστε πολύ περήφανοι ως Έλληνες πολίτες που, στις 13 Ιουνίου 2010, παραδίδεται στο κοινό ως ένας χώρος άθλησης και ξεκούρασης για όλους! Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

Με χαρά και ενθουσιασμό σας παρουσιάζουμε το Κωπηλατοδρόμιο επειδή είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Στο κωπηλατοδρόμιο μπορείτε να χαρείτε τη βόλτα σας κάθε σαββατοκύριακο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες κωπηλασίας και κανόε-καγιάκ, να γίνετε μέλη της Ακαδημίας και να ξεκινήσετε μαθήματα! Μπορείτε επίσης να περπατήσετε, να καθίσετε, να διαβάσετε και να απολαύσετε την ηρεμία σε έναν χώρο προσεγμένο, ασφαλή και καθαρό. Ο ομαλός δρομίσκος γύρω από τον κεντρικό στίβο επιτρέπει ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα να χαρούν τη βόλτα τους...


το πλήρες κείμενο στο:

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 05 Ιουνίου, θυμίζει σε όλους μας, και περισσότερο σε εμάς τους Προσκόπους, το καθήκον προς το Περιβάλλον και την Κοινωνία. Για το λόγο αυτό όλο το Σύστημα, παιδιά, βαθμοφόροι, γονείς, ΕΚΣ και παλαιοί πρόσκοποι, σηκώνουμε τα μανίκια και κάνουμε την κ α λ ή π ρ ά ξ η μας, για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού.


Την Κυριακή 06 Ιουνίου 2010 και ώρα 10:00 το πρωί
δίνουμε ραντεβού στη Λέσχη μας (Φαν Βαϊκ 2 στον Άλιμο)
και καθαρίζουμε συμβολικά την παραλία μας,
από ο,τιδήποτε οι «συμπολίτες» μας θεώρησαν καλό να αφήσουν εκεί…
με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση όλων μας, μικρών και μεγάλων αλλά και συμπολιτών μας, κάνουμε πράξη το Νόμο μας και το σκοπό της κίνησής μας «Καλύτερος Κόσμος, Καλύτεροι Άνθρωποι».
Τη δράση μας ενισχύει το Athens Metro Mall, το νέο Εμπορικό Κέντρο που θα βρίσκεται σύντομα κοντά μας στο μετρό στον Άγιο Δημήτριο…
Θα σας δούμε όλους εκεί
Οι ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΙ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
(Μάνος Τσαγκαράκης, Αρχηγός 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου)

συνάντηση βαθμοφόρων κλάδου ανιχνευτών

Συνάντηση Βαθμοφόρων Κλάδου Ανιχνευτών
Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010, στις 20:30
στην αίθουσα "Μανώλης Βελισσάριος"
της Π.Ε. Σαρωνικού
Παράκληση: διαδώστε το μήνυμα
σε όλους του Βαθμοφόρους του Κλάδου